«Κάθε πόλη και στάδιο, κάθε χωριό και γυμναστήριο».
Η ανάπτυξη αυτή δεν οδήγησε σε όξυνση του χρόνιου προβλήματος της ελληνικής οικονομίας, του ελλείμματος στις συναλλαγές της με το εξωτερικό, μιας και καλυπτόταν με ευχέρεια από αυτόνομες εισροές ιδιωτικών κεφαλαίων.
Σε αυτή την πολύ σημαντική παράμετρο εδράζεται και η επιθετική οικονομική πολιτική στον τομέα του αθλητισμού, σε συνδυασμό με βασικές επιδιώξεις του καθεστώτος για απόλυτο έλεγχο των σωματείων και των λαϊκών μαζών που τα υποστηρίζουν. Συνολικά στην επταετία κατασκευάστηκαν 258 στάδια, 98 κολυμβητήρια, 629 δημοτικά και κοινοτικά Γυμναστήρια, 60 Κέντρα Νεότητας και 4 σκοπευτήρια, ενώ χρηματοδοτήθηκαν αφειδώς σωματεία και σύλλογοι επί οποιασδήποτε αφορμής.
Η φιλοσοφία της Χούντας στον αθλητισμό: Χρήματα, προπαγάνδα και έλεγχος, το “τρίπτυχο της επιτυχίας”. Εκμεταλλευόμενοι τις τρεις κορυφαίες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού κατά την περίοδο της Ηγεμονίας τους (κατάκτηση Ευρωπαϊκού Κυπέλλου μπάσκετ από την ομάδα της ΑΕΚ, Παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ του Παπανικολάου και συμμετοχή στον Τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης του Παναθηναϊκού στο ποδόσφαιρο), οι πραξικοπηματίες απέδειξαν πόσο εύκολο είναι να σφετεριστεί μια πολιτική ηγεσία τα αληθινά ιδεώδη του αθλητισμού και να κατευνάσει το λαϊκό αίσθημα οργής. Η Χούντα υπηρέτησε με θέρμη τον άρτο και θεάματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ 👉ΕΔΩ
ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ, 👉ΕΔΩ
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ATHLETESTORIES.GR:👇