Ο αθλητισμός επέζησε στο ταμπούρι, το κονάκι, τις ρεματιές, τα ποτάμια και τις πλατείες.
Στις αρχές του 18ου αιώνα προέκυψαν και οργανώθηκαν αθλήματα όπως το γκολφ, το κρίκετ, η ιστιοπλοΐα, η ξιφασκία, η ιππασία, στην πλειοψηφία τους “αριστοκρατικά” σπορ, εν αντιθέσει με την πυγμαχία ή τα παιχνίδια με μπάλα που εθεωρούντο πιο “λαϊκά”.
Το τεράστιο ενδιαφέρον του κοινού και η απήχηση κυρίως στους νέους ανθρώπους οδήγησαν κατά την εποχή του Διαφωτισμού και στη δημιουργία των πρώτων αθλητικών συλλόγων. Η οργάνωση έφερε μαζί της τη θέσπιση των πρώτων ενιαίων κανονισμών, τα ιδιαίτερα γεωγραφικά γνωρίσματα ξεκίνησαν να δημιουργούν και τις πρώτες σημαντικές παραδόσεις. Τα σπορ είχαν ξαναγίνει θέαμα, πρωτοσυναντάται τότε και ο στοιχηματισμός, κυρίως στον ιππόδρομο και την πυγμαχία, και ο αθλητισμός λαμβάνει τη μορφή κοινωνικού φαινομένου.
Χώρες όπως η Αγγλία, η Γαλλία και η Γερμανία θεσμικά αναγνώρισαν τη σημασία και την αξία της γυμναστικής, την εισήγαγαν βαθμηδόν στην εκπαίδευση και με φυσικό τρόπο εμφανίστηκε το πρώτο προοδευτικό ρεύμα Φυσικής Αγωγής. Το ανθρωπιστικό ουσιαστικά κίνημα εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη, το αγκάλιασαν ιατροί, παιδαγωγοί, καθηγητές και άνθρωποι του πνεύματος.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ 👉ΕΔΩ
ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ, 👉ΕΔΩ
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ATHLETESTORIES.GR:👇